FAT CHEF 4 LİSELER ARASI YEMEK YARIŞMASI 17 NİSAN 2015 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR

ATILIM ÜNİVERSİTESİ

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ 

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PROGRAMI

FAT CHEF 4

LİSELER ARASI YEMEK YARIŞMASI

TARİH: 17 NİSAN CUMA

SAAT 10:00 

YER: ATILIM ÜNİVERSİTESİ SPOR SALONU

 

Yarışmanın Amacı: Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz yarışmanın amacı; gastronomi eğitimiyle ilgili olarak gençlerde bilinç oluşturmak, bölümümüzün “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” programını hem liselere hem sektöre tanıtmak,  ve sektör-üniversite işbirliğini gerçekleştirmektir.

Yarışmanın Sektörel PAYDAŞLARI; TAFED, BASATDER, TUROFED, TURSAB, TYD, ANKARA İL TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ, ATİD, İNOKSAN

 

YARIŞMA KURALLARI:

 

  • Yarışma, Ankara’da bulunan 20 vakıf ve özel lisenin öğrencileri arasında  düzenlenmektedir.
  • Yarışmaya her liseden 3 öğrenci katılacaktır ( 2 öğrenci yemek yapacak, diğer öğrenci ise arkadaşlarına araç-gereç, bulaşık vs. işlerde yardımcı olacaktır)
  • Her takıma içinde standart malzemelerin yer aldığı birer sepet verilecektir.
  • Yarışmanın süresi 1  saattir.
  • Yarışmacılar garnitürüyle birlikte bir ana yemek hazırlayacaklardır (3 tabak hazırlanacak; 2 tabak jüri üyeleri için, 1 tabak fotoğraf çekimi için)
  • Yarışmada “zorunlu malzemeler” ve “yardımcı malzemeler” kullanılacaktır.
  • Zorunlu Malzemeler; Et ve Patatesten oluşmaktadır. Her takım zorunlu malzemeleri mutlaka kullanacaktır.
  • Zorunlu malzemelerden bir tava yemeği yapacaklardır.
  • Yardımcı malzemeleri öğrenciler bilmeyecekler, yaratıcılıklarıyla birlikte seçtikleri yardımcı malzemeleri kullanarak bir menü oluşturacaklardır. Yaptıkları yemeğin adını da öğrenciler belirleyecektir.
  • Yarışmaya katılan takımların performansları  jüri heyeti tarafından değerlendirilecektir.
  • Değerlendirme Kriterleri; hijyen, yemeğin sunumu, lezzet, yaratıcılık, kullanılan süredir.
  • İlk üçe giren takımlara hem üniversitemiz hem de sektör kuruluşları tarafından çeşitli ödüller verilecektir.
  • Yarışmacılar 17 Nisan 09.30 da yarışma alanında hazır olacak ve kayıt yaptıracaklardır.
  • Yarışmacılar kendi bıçaklarıyla yarışmaya katılacaklardır.
  • Yarışmacılar, düz beyaz  t-shirt ve kot pantolon ile yarışmaya katılacaklardır, önlük ve şapkaları üniversite tarafından verilecektir.
  • Yarışmaya katılan tüm öğrencilere sertifika verilecektir.