FAT CHEF 2'de Geleceğin Aşçıları Yarıştı

Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen Liselerarası Yemek Yarışması “FAT CHEF 2” bu yıl 12 Nisan 2013’te  Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi  Kafeteryası’nda büyük bir organizasyonla gerçekleşti.

Bu yıl Ankara’da bulunan Devlet ve Vakıf Liseleri, Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri olmak üzere 17 lisenin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmayla birlikte aynı zamanda sektörde çalışan genç profesyonel aşçılara yönelik de 20 genç aşçının katılımıyla gerçekleşen “Genç Profesyonel Aşçılar Yarışması” da düzenlendi.

Yarışma ile gençlerde son yıllarda popüler olan ve geleceğin meslekleri arasında gösterilen aşçılığa ilişkin bilgi vermek, üniversitelerdeki gastronomi eğitimi konusunda bilinç oluşturmak amaçlanıyor. Sektörün yiyecek-içecek konusunda çalışan uzmanları, akademisyenler, yöneticiler ile turizm sektörünün temsilcilerinden oluşan yarışma jürisi birbirinden iddalı yemekleri değerlendirdi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu, Başkent Aşçılar Derneği, Ankara İl Turizm Müdürlüğü, Turizm Yatırımcıları Derneği, SKAL, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve İNOKSAN’IN desteğinde gerçekleşen Fat Chef 2 “Liselerarası Yemek Yarışması” ve “Genç Profesyonel Aşçılar” Yarışması’nda dereceye girenler;

  • Fat Chef 2 Liselerarası Yemek Yarışması Birincisi; Mamak Kız Teknik ve Meslek Lisesi, “Gizemli Balık” adlı yemekleriyle,
  • Fat Chef 2 Liselerarası Yemek Yarışması İkincisi; Gölbaşı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, “Ispanak Yatağında Örgü Balık”  adlı yemekleriyle,
  • Fat Chef 2 Liselerarası Yemek Yarışması Üçüncüsü; Hatice Hikmet Oğultürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, “ Gün Batımında Levrek”adlı yemekleriyle,
  • Fat Chef 2 Genç Profesyonel Aşçılar Yarışması Birincisi; Cemil Yılmaz
  • Fat Chef 2 Genç Profesyonel Aşçılar Yarışması İkincisi; Fatih Uzun
  • Fat Chef 2 Genç Profesyonel Aşçılar Yarışması Üçüncüsü; Borahan Erten

Fat Chef 2 “Liselerarası Yemek Yarışması” ve “Genç Profesyonel Aşçılar” Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere, genç aşçılara madalyaları ve plaketleri Atılım Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İsmail Bircan ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Halil İbrahim Ülker tarafından verildi. Yarışmada dereceye girenlere Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından üretimi gerçekleştirilen MPAD’ler verildi. Ayrıca yarışmayı destekleyen turizm sektörünün  temsilcileri ve yarışma mutfaklarını kuran İNOKSAN tarafından da yarışmacılar ödüllendirildi.